Microsoft en Red Hat maken in november bekend te gaan samenwerken op bepaalde gebieden, waaronder de cloud. De eerste stap is nu gezet door Red Hat Enterprise Linux (RHEL) toe te voegen aan Microsoft Azure. Binnen de cloud van Microsoft kunnen nu ook servers geleverd worden met Red Hat Enterprise Linux.

Het was sinds 12 november mogelijk om Red Hat subscriptions om te zetten naar Azure, maar Microsoft heeft nu ook echt de RHEL-images beschikbaar gesteld om on-demand een server in te richten met het besturingssysteem. Red Hat is nog steeds een van de belangrijkste linux-distributies, onder andere omdat het enterprise-support contracten levert op hun besturingssystemen.

Voor bedrijven die al jaren gewend zijn met Red Hat te werken en hun voordelen halen uit de ondersteuningscontracten van Red Hat kunnen nu du eenvoudig hun servers migreren naar de Azure Cloud.

Microsoft heeft naast Red Hat ook de Azure Container Service beschikbaar gemaakt als een publieke preview. Met de Azure Container Service (ACS) is het mogelijk om een cluster van virtual machines aan te maken en te beheren. De container functioneert als host maar het verkeer kan worden verdeeld over de machines in deze container. Ideaal voor grote toepassingen waarbij meerdere servers nodig zijn.