KPN gaat zijn online televisiedienst, KPN Play, binnen enkele weken voorzien van HD-kwaliteit. Play werd in oktober van vorig jaar beschikbaar gemaakt en het biedt een hele nieuwe vorm van televisie kijken. Het grootste minpunt tot op heden was de kwaliteit van het beeld, daar komt nu verandering in.

KPN Play zal aan het einde van het eerste kwartaal of het begin van het tweede kwartaal de zenders gaan opschroeven naar HD-kwaliteit. Met KPN Play heb je de beschikking over 22 televisiezenders voor 12 euro per maand, dit zijn onder andere zenders van de NPO, RTL en SBS, daarnaast zijn er ook drie zenders van HBO beschikbaar.

Met KPN Play kan je met elke internetverbinding gebruik maken van de televisiedienst, de zenders worden namelijk via het internet uitgezonden. Ook zit je verder nergens aan vast, KPN Play is namelijk maandelijks opzegbaar. Ook biedt KPN Play de mogelijkheid om programma’s 7 dagen terug te kijken of op te nomen.

KPN wil na de uitrol van de HD-kwaliteit het product ook breder aanbieden in de markt en volgen er mogelijk ook marketingcampagnes. KPN Play is een nieuwe manier van televisie kijken.

Wanneer de HD-kwaliteit is uitgerold zal KPN de dienst breder in de markt zetten. Momenteel heeft het bedrijf nog geen grote marketingcampagne gestart voor Play.