2min

Tags in dit artikel

, , , ,

KPN komt dit najaar met zijn nieuwe online televisiedienst, die volledig via het internet zal werken en ook te gebruiken is via verbindingen die niet door KPN worden geleverd. De dienst zal 22 zenders bevatten, welke nog zijn uit te breiden met aanvullende pakketten. Verder is er vanaf het begin ondersteuning voor de Google Chromecast.

KPN is druk bezig met de ontwikkeling van zijn nieuwe internet tv-dienst genaamd Play, KPN is op dit moment ook al op zoek naar testers voor de nieuwe Play-app, het wil een groep van 500 testers samenstellen om de nieuwe KPN-dienst te gaan testen. De bedoeling is dat deze zomer alle bugs worden ontdekt en worden verholpen, zodat de dienst dit najaar beschikbaar kan komen.

De dienst krijgt standaard 22 kanalen waaronder alle bekende publieke en commerciële zenders, daarnaast wordt het aanbod aangevuld met Discovery Channel, National Geographic, MTV, Comedy Central, TLS, Xite, Disney Channel, Nickelodeon en Discovery ID. Optioneel zal het mogelijk worden om de filmkanalen van HBO te ontvangen. Grote afwezige in de lijst is op dit moment nog Fox Sports, dat zowel met het open kanaal als met de betaalde kanalen ontbreken. Verder ontbreken ook Film 1 en Sport 1 in het aanbod.

KPN gaat ook de mogelijkheid bieden om kanalen op te nemen en om via een dienst uitzendingen terug te kijken. Alle kanalen mogen opgenomen worden behalve Disney Channel en de kanalen van HBO. Voor de gemist dienst heeft KPN tot op heden alleen de publieke omroepen, de kanalen van SBS en National Geographic weten te strikken. RTL en de overige kanalen werken niet mee aan de gemistdienst, maar dit kan wellicht nog veranderen.

Daarnaast wil KPN ook series en films on-demand gaan aanbieden, het spreekt over een ruim aanbod maar gaat hier verder niet op in. Een andere belangrijke vraag is nog wat KPN Play straks gaat kosten, ook hierover heeft KPN nog geen mededelingen gedaan.