1 min

KPN wil met KPN Play de televisiemarkt openbreken, voor 11,99 euro per maand kan je een abonnement nemen op KPN Play en kan je onbeperkt televisie kijken via het internet. Naast de normale zenders krijg je ook toegang tot de zenders van HBO. De dienst zal vanaf 2016 wel duurder worden en kost dan 14,99 euro per maand.

Het aanbod van KPN is zeker niet slecht, je kan alle reguliere zenders kijken en daarnaast het on-demand aanbod van HBO. Een normaal HBO-abonnement kost al 15,50 euro per maand. Het enige nadeel aan de dienst is op dit moment dat alle streams slechts in SD-kwaliteit beschikbaar zijn, in 2016 gaat KPN pas HD-streams toevoegen. Op dit moment is KPN Play alleen te gebruiken via de Android en iOS-app, maar volgend jaar volgt ook een browserversie. Wel voorziet KPN Play direct in ondersteuning van de Chromecast en Apple TV. De apps bieden verder de mogelijkheid om gemiste programma’s terug te kijken.

Met deze dienst zet KPN de aanval in op het dure televisie-abonnement dat veel mensen nu nog hebben, daarvoor wordt over het algemeen veel meer betaald. Klanten kunnen er nu voor kiezen om alleen een los internetabonnement af te nemen en een KPN Play-abonnement om televisie te kijken. Daarvoor moet echter wel worden uitgeweken naar een DSL-provider want Ziggo biedt geen optie om wel internet af te nemen maar geen televisie.