KPN Play maakt groot deel van de zenders beschikbaar in Full HD

KPN heeft een groot deel van zijn zenders binnen de KPN Play-dienst beschikbaar gemaakt in Full HD. Hierdoor kunnen klanten met een KPN Play-abonnement nu televisie kijken in Full HD. KPN Play is een nieuwe televisiedienst van KPN die volledig over het internet werkt en waarvoor je geen andere KPN-producten hoeft af te nemen.

KPN heeft 14 kanalen omgezet in een Full HD-kwaliteit, het gaat om een resolutie van 1920×1080 pixels met een bitrate van 7,2Mbit/s. Een prima kwaliteit waarmee televisie kijken naar een hoger niveau wordt getild. Daarmee is het grootste gedeelte van de 22 televisiekanalen te bekijken in Full HD. Daaronder vallen in elk geval NPO 1, 2 en 3, de RTL-zenders (4,5,7,8 en Z), de SBS-zenders (SBS6, Veronica en Net 5), Discovery Channel, Comedy Central en TLC.

KPN wil in de komende maanden de overige zenders ook proberen in HD te gaan aanbieden, daarnaast zal het on-demand aanbod in films en series worden uitgebreid met HD-titels. Om de zenders in de hoogste kwaliteit te bekijken moet wel worden voldaan aan één belangrijke voorwaarden en dat is dat er wordt gekeken via een WiFi-verbinding en niet via een mobiele internetverbinding. KPN houdt rekening met de databundels van de mobiele internetgebruiker en toont de zenders in een lagere kwaliteit wanneer daar gebruik van wordt gemaakt.

KPN Play is alleen te gebruiken in combinatie met een Android-smartphone of tablet of een iPhone of iPad van Apple. Op deze apparaten is de KPN Play-app beschikbaar waarmee televisie kan worden gekeken. Ook bieden de applicaties ondersteuning voor bijvoorbeeld de Chromecast, zodat je televisie kan kijken op je televisie.