1 min

Sony heeft bekendgemaakt dat het met firmware-update 3.50 voor de PlayStation 4 mogelijk wordt om de Remote Play-functie te gebruiken in Mac OS X en Windows. Met Remote Play is het mogelijk om op afstand PlayStation-games af te spelen.

Momenteel is Remote Play alleen beschikbaar voor de PlayStation Vita en een beperkt aantal Android-smartphones en -tablets van Sony zelf. Het Japanse bedrijf brengt de mogelijkheid nu echter ook naar apparaten die niet van eigen makelij zijn.

Met Remote Play worden spellen nog steeds met de PlayStation 4 controller gespeeld, maar is de gebruiker niet beperkt tot de aan de spelcomputer gekoppelde TV. Zo kan het scherm van een smartphone of tablet gebruikt worden voor de weergave, met update 3.50 komen daar dus Mac OS X- en Windows-apparaten bij.

De uitgebreide functionaliteit zal eerst in een gesloten bètatest worden geïntroduceerd, dit zal op 2 maart gebeuren. Met de update worden ook andere nieuwe functies geïntroduceerd, zoals meldingen wanneer een vriend online komt, eenvoudiger organiseren van een game-sessie en het live-streamen via Dailymotion.