2min

Sony gaat vandaag een grote firmware-update voor de PlayStation 4 uitbrengen waarmee het mogelijk wordt om remote play te gebruiken op een Windows- en Mac-computer. Iedereen met een PlayStation 4 kan gaan uitkijken naar firmware-versie 3.5. Het gebruik van remote play is op dit moment nog wel beperkt tot een maximale resolutie van 720p (1280 x 720 pixels) en 60 frames per seconde.

Sony volgt hiermee Microsoft die met de Xbox One al langer de mogelijkheid biedt om Xbox-games te spelen op een Windows-computer. Sony kiest er echter voor om deze functie ook voor Mac-gebruikers beschikbaar te maken. Standaard zullen de games worden gestreamed naar een pc in 540p met 30 frames per seconde, maar dit kan in de instellingen worden verhoogd naar maximaal 720p en 60 frames per seconde. Voor iedereen met een goed Wifi-netwerk en snelle computer is dit aan te raden.

Mocht je remote play willen gebruiken over het internet dan moet je beschikken over een goede internetverbinding thuis (waar de PS4 waarschijnlijk staat) en op locatie, de plek waar je de games wil spelen. De meeste PlayStation 4 games wordt normaliter gespeeld in de 1080p-resolutie maar het is op dit moment dus niet mogelijk om ze in die kwaliteit ook remote te spelen. Sony laat in het midden waarom de kwaliteit is beperkt, het zou kunnen dat de PlayStation 4 niet voldoende rekenkracht heeft om de stream te comprimeren en te streamen in 1080p.

Om gebruik te maken van remote play moet je uiteraard wel een PlayStation 4 dualshock 4-controller bij je hebben en deze op je Windows-pc of Mac aansluiten via een USB-poort. Het spelen via remote play kan op dit moment met maximaal één controller. Vandaag komt ook de remote play-software beschikbaar die je moet installeren op je pc of Mac.