1 min

Sony heeft bekendgemaakt dat het binnenkort mogelijk zal zijn om je PlayStation 4-games te streamen naar je pc of Mac. Remote Play was tot op heden alleen mogelijk op Sony-smartphones, Sony’s PlayStation Vita of Sony’s PlayStation TV. Binnenkort worden daar pc’s en mac’s aan toegevoegd.

Het lijkt erop dat Sony zich niet door Microsoft voorbij wil laten streven met de mogelijkheid om Xbox One-games ook te kunnen spelen op je Windows 10-pc. Sony heeft daarom een applicatie in ontwikkeling die zowel beschikbaar komt voor Windows als Mac OS en waarmee je PlayStation 4-games gewoon naar je computer kan streamen.

Sony-topman Shuhei Yoshida heeft dat bekendgemaakt op Twitter. Het is voor het eerst dat Sony iets bekendmaakt over het streamen van games naar een normale pc of mac-computer. Voor Linux-gebruikers is er slecht nieuws, zij lijken vooralsnog niet op de planning te staan.

Sony maakte Remote Play vorig jaar al beschikbaar via de PlayStation TV, Vita en diverse Sony-smartphones. Daarvoor hoefde de games niet perse gespeeld te worden op de televisie die aan de PlayStation is gekoppeld, maar kon de game ook worden gestreamed naar een van de andere apparaten.

Op dit moment was Remote Play alleen mogelijk via het lokale wifi-netwerk, de vraag is nog even of Sony dat met deze pc en Mac-applicatie gaat uitbreiden dat het ook via het internet kan. Iets wat Microsoft met de Xbox One wel aanbiedt.

Wanneer de applicaties precies beschikbaar komen is nog niet duidelijk.