1 min

De geruchten over een nieuwe PlayStation 4 met krachtigere hardware lijken in een stroomversnelling te komen. Volgens The Wall Street Journal, niet de minste bron, zal Sony een nieuwe PlayStation 4 introduceren met krachtigere hardware nog voordat de Playstation VR verschijnt in oktober.

Vorige week maandag doken de geruchten op over een PlayStation 4.5, een verbeterde versie van de PlayStation 4 met meer grafische kracht. The Wall Street Journal meldt nu dat deze nieuwe PS4 nog voor oktober in de winkel zal verschijnen, mogelijk dus al deze zomer.

De reden voor het introduceren van een nieuwe krachtige PS4 is de VR-bril, voor virtual reality is een hogere schermresolutie vereist en dus meer grafische rekenkracht. De huidige PlayStation 4 schiet eigenlijk net te kort en daarom zou Sony een nieuw model willen introduceren.

Deze nieuwe versie zal in staat zijn om videobeelden in een Ultra HD-resolutie (4K) te tonen. Het gamen zal echter niet gebeuren in een 4K-resolutie, maar gewoon in Full HD. De huidige PlayStation 4 zou ook gewoon in productie blijven naast de snellere versie.

Hopelijk komt Sony binnenkort zelf met een verklaring naar buiten om duidelijkheid te scheppen. Het is ons in elk geval niet duidelijk wat nu de meerwaarde is van de snellere versie, behalve het afspelen van 4K-beelden.