1 min

Sony onthult volgende maand al een 4K-versie van zijn PlayStation 4. Dit stelt Vice Gaming, dat op basis van anonieme bronnen schrijft dat de console op 7 september onthuld zal worden. Er zou tegen die tijd een speciaal evenement georganiseerd worden, dat dient als ’technische showcase’ voor de mogelijkheden van de vernieuwde PlayStation.

De upgrade van de PS4 zou vooral zorgen voor hogere resoluties, waardoor het niet langer alleen games kan afspelen in Full HD, maar ook in het veel betere 4K. Hierdoor kunnen er vier keer zoveel pixels worden getoond en wordt de nieuwe PlayStation 4 geschikt voor 4K-televisies, maar belangrijker nog is de mogelijkheid om ondersteuning te bieden voor virtual reality.

Aan de binnenkant zou Sony de processor hebben vervangen door een nieuw model van AMD wat een stuk krachtiger is en betere grafische prestaties kan neerzetten.

Sony heeft een tijdje terug al bevestigd dat er een nieuwe versie van de PlayStation 4 in ontwikkeling is, en vertelde toen dat het nieuwe model een hogere prijs krijgt dan de huidige PlayStation 4, maar beide modellen blijven in de verkoop. "We zullen beide apparaten gedurende de levenscyclus verkopen", aldus Sony Interactive Entertainment CEO Andrew House. "Alle spellen zullen gewoon kunnen werken op de standaard PS4, en we verwachten dat een grote meerderheid of alle nieuwe games de high-end PS4 zullen ondersteunen."

De update is uiteindelijk vooral bedoeld voor de PlayStation VR-bril. Sony’s eerste virtual reality bril wordt in oktober uitgebracht en krijgt een adviesprijs van 399 euro.