Sony bevestigt komst krachtigere PlayStation 4-console

De CEO van Sony Interactive Entertainment, Andrew House, heeft bevestigd dat het bedrijf inderdaad werkt aan een nieuwe krachtigere PlayStation 4-console. De geruchten deden al enige tijd de ronde, maar zijn nu ook bevestigd. De nieuwe console zal ondersteuning bieden voor een 4K-resolutie en komst naast de huidige PS4 op de markt.

De nieuwe PlayStation 4-console draagt de codenaam Neo en biedt ondersteuning voor 4K-resoluties en kan betere grafische prestaties neerzetten. De nieuwe console is nodig om straks goede virtual reality-content te kunnen tonen op de PlayStation VR.

Sony zal de huidige PlayStation 4 niet gaan vervangen, maar de nieuwe console boven de huidige positioneren met een forser prijskaartje. Het game-aanbod zal niet anders zijn op de nieuwe PlayStation 4 ten opzichte van de huidige PlayStation 4, alle games die op de nieuwe console draaien moeten ook op de huidige PS4 werken maar op de lagere Full HD-resolutie.

Volgende week is de grote gamebeurs E3 weer in Los Angeles, Sony heeft besloten daar de nieuwe PlayStation 4 nog niet te tonen. House maakte niet bekend wanneer we de nieuwe console wel te zien krijgen en wanneer die op de markt moet komen. Geruchten spreken nog steeds over een lancering na de zomer, tegelijk met de PlayStation VR.