1 min

Microsoft is begonnen met het verstrekken van uitnodigingen voor een nieuwe betaalde Outlook-dienst. Deze dienst is te koppelen aan een eigen domeinnaam en eventueel ook te registreren via partners van Microsoft, waaronder GoDaddy. Het nieuwe abonnement moet straks 4 dollar per maand gaan kosten.

Microsoft heeft zelf nog niet heel veel details bekendgemaakt over de nieuwe abonnementsvorm van Outlook, in eerste instantie was die alleen beschikbaar voor mensen met een Office 365-abonnement, maar nu kunnen mensen ook een uitnodiging krijgen als ze geen abonnement hebben.

Microsoft lijkt met het nieuwe abonnement alleen de webversie van Outlook aan te bieden. Voor 4 dollar per maand krijgt de gebruiker in totaal vijf e-mailboxen met een eigen domeinnaam. De e-mailboxen zijn wel gewoon te configureren op pc’s en smartphones, maar je krijgt de Outlook pc-applicatie er niet gratis bij. Wel wordt de dienst geleverd zonder advertenties.

Op dit moment kunnen alleen gebruikers die een uitnodiging hebben ontvangen de dienst testen, we hebben ons op de redactie aangemeld, maar tot op heden geen uitnodiging ontvangen. Het lijkt er dus op dat Microsoft nog niet erg scheutig is met het toelaten van testers.

Hoewel de pagina voor de uitnodiging nu pas bekend is geworden, is het onduidelijk hoelang deze test al loopt. Het is uiteindelijk al sinds februari bekend dat Microsoft werkt aan een premiumversie van Outlook. Binnenkort komt er waarschijnlijk vanzelf meer informatie beschikbaar.