2min

Facebook is al enige tijd bezig om van Facebook Messenger een platform op zich te maken. Externe ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om apps te ontwikkelen die inhaken op Facebook Messenger. Facebook spreekt vaak over de uitgebreide mogelijkheden, maar echt overtuigen deden de uitbreidingen nog niet, tot vandaag dan misschien.

Facebook heeft bekendgemaakt dat het nu mogelijk is om Facebook Messenger aan Dropbox te koppelen, hierdoor wordt het mogelijk om direct vanuit Facebook Messenger foto’s en bestanden te versturen die zijn opgeslagen in je Dropbox-account. Facebook download de bestanden dus niet naar de eigen servers maar haalt ze in realtime op bij Dropbox.

Aangezien steeds meer bedrijven gebruik maken van Facebook Messenger voor communicatie met klanten, partners, relaties en collega’s is een integratie met Dropbox helemaal zo gek nog niet. Gebruikers kunnen nu direct bestanden delen met collega’s vanuit hun Dropbox.


Een andere toevoeging aan Facebook Messenger is de toevoeging van Chat Heads aan videobellen. De Chat Heads kennen we inmiddels wel, als iemand je aanspreekt via Facebook Messenger verdwijnt er op je Android-smartphone een chathead in de bovenhoek, waardoor je het gesprek snel kan openen om te reageren. Facebook heeft het nu mogelijk gemaakt om te videobellen en vervolgens het gesprek te minimaliseren naar zo’n Chat Head, zodat je ook andere apps of documenten kan bekijken op je telefoon, maar ook gewoon het videogesprek kan voeren.

Vanavond vindt Facebook’s ontwikkelaarsconferentie F8 plaats en zal Facebook weer allerlei innovaties tonen voor zijn sociale netwerk, maar waarschijnlijk ook voor Facebook Messenger. Andere Facebook-producten zoals Instagram, Oculus en WhatsApp krijgen mogelijk ook aandacht.