1 min

Microsoft heeft de productie van de Xbox 360-console gestaakt. De huidige voorraden zullen nog verkocht worden, maar daarna gaat de console uit de verkoop. Dat betekent overigens nog niet dat het doek valt voor de 10 jaar oude console, in tegendeel, Microsoft blijft de console wel ondersteunen en de online Xbox Live-diensten blijven ook gewoon actief voor de Xbox 360.

De opvolger van de Xbox 360 is de Xbox One en die is al geruime tijd beschikbaar. Het is dan ook logisch dat Microsoft de stekker trekt uit de productie van de verouderde console. De verkopen zijn ongetwijfeld verder ingezakt en de productie is daardoor overbodig geworden.

De Xbox 360 dateert alweer van 2005 en de rekenkracht die deze console op de mat legt is vandaag de dag gewoon onvoldoende. Wel blijft Microsoft de Xbox 360-console voorlopig nog ondersteunen en kunnen gebruikers nog gewoon online gamen met de Xbox 360 en games blijven aanschaffen. Wanneer Microsoft helemaal stopt met de ondersteuning van de Xbox 360 is niet bekendgemaakt, waarschijnlijk gaat dat nog wel enkele jaren duren.

In totaal produceerde Microsoft maar liefst acht verschillende versies van de Xbox 360, over de jaren werd de console steeds wat kleiner en zuiniger. De chiptechnologie werd steeds beter waardoor die efficiënter kon worden geproduceerd met een lager energieverbruik.