1 min

Facebook zet vol in op Windows 10 en brengt drie apps uit voor het besturingssysteem van Microsoft. Facebook, Facebook Messenger en Instagram beschikken nu alle drie over een Windows 10-app. Het gaat helaas nog niet om volledige universal apps, Facebook en Facebook Messenger zijn op dit moment alleen geschikt voor de pc en Instagram alleen voor Windows 10 Mobile. In de toekomst moeten de apps breder beschikbaar komen.

Facebook heeft laten weten dat de Facebook en Messenger-app uiteindelijk ook geschikt zullen worden voor gebruik in Windows 10 Mobile. Er werd niets bekendgemaakt over het beschikbaar maken van Instagram voor pc’s, dus waarschijnlijk hoeven we daar niet op te rekenen.

De apps spelen helemaal in op het Windows 10-besturingssysteem, zo kan je aparte Live Tiles aanmaken die specifieke feeds van bijvoorbeeld vrienden of pagina’s tonen. Zo kan je bijvoorbeeld de Techzine-pagina weergeven in een aparte Live-tile. Verder is de Facebook-app voorzien van een ingebouwde browser, zodat je niet uit de app hoeft te gaan wanneer je op een link klikt, maar gewoon direct kan terugkeren, net zoals Facebook dat in de mobiele apps op Android en iOS toepast.

Met de introductie van de nieuwe apps wordt de oude Windows 8-app ook uitgefaseerd, Facebook zet alleen nog in op Windows 10.