1 min

De CEO van Google, Sundar Pichai, zou ongeveer een jaar geleden gesprekken hebben gevoerd met de oprichter van de berichtendienst Telegram. Pichai wilde namens Google de berichtendienst overnemen, Google zou naar verluidt 1 miljard dollar hebben geboden voor de berichtendienst.

Pavel Durov, oprichter van Telegram, zou aan Pichai hebben laten weten dat hij niet openstaat voor het verkopen van de berichtendienst. Daarmee wees hij het overnamebod van 1 miljard dollar van de hand. Of dat een wijs besluit is geweest zal de toekomst moeten uitwijzen, Telegram houdt zich weliswaar staande maar het kan zich nog lang niet meten aan concurrenten als Facebook Messenger en WhatsApp.

Telegram heeft op dit moment 100 miljoen actieve gebruikers per maand, terwijl Facebook Messenger al op 900 miljoen zit en WhatsApp de miljard al is gepasseerd.

Google heeft met Hangouts weliswaar een communicatiemiddel, maar deze kan zich niet meten met andere berichtendiensten. Ook het sociale netwerk Google+ is nog steeds niet echt van de grond gekomen. Google wil heel graag een inhaalslag maken op Facebook maar tot op heden wil dat maar niet lukken. Op het gebied van sociale netwerken en berichtendiensten zijn alle pogingen van Google op een mislukking uitgelopen.