Hoewel Google erg veel interesse in een overname van WhatsApp had, heeft de chatdienst uiteindelijk gekozen voor een overname van Facebook. WhatsApp had het vermoeden dat Google enkel Facebook een hak wilde zetten met een overname, dat meldt The Information op basis van meerdere bronnen.

Het is onduidelijk hoeveel Google voor WhatsApp had willen betalen, maar volgens de geruchten zou de zoekgigant er alles aan gelegen zijn om Facebook te overbieden. Daarmee lijkt het erop dat WhatsApp nog meer had kunnen vangen dan de 16 miljard dollar die Facebook ervoor betaalt. Gisteren werd wel beweerd dat WhatsApp een bod van Google van 10 miljard dollar heeft afgeslagen.

Google’s CEO Larry Page zou vorige week nog samen zijn gekomen met WhatsApp’s CEO Jan Koum. Net als Facebook beloofde Page dat WhatsApp zelfstandig zou voortbestaan. Page zou hebben gezegd dat een overname van Facebook de komende jaren grote gevolgen zou hebben.

De topmannen van WhatsApp vermoedden echter dat Google vooral van plan was om WhatsApp uit de klauwen van Facebook te houden. Dat deed hen juist besluiten om toch met Facebook in zee te gaan. Toen Page vernam dat WhatsApp waarschijnlijk in zee ging met Facebook, probeerde de topman nog om WhatsApp-investeerder Sequoia over te halen, maar alle moeite bleek voor niks.