Sundar Pichai, de vice-president van Google, heeft tijdens het Mobile World Congress aangegeven dat de zoekgigant nooit een overnamebod op WhatsApp heeft gedaan. Meldingen daarover zouden simpelweg niet waar zijn.

Facebook maakte vorige week bekend dat het WhatsApp overneemt voor een bedrag van 16 miljard dollar, plus bonussen voor WhatsApp-werknemers. Google zou echter ook in de race zijn geweest en een bod van 10 miljard hebben gedaan. WhatsApp koos voor Facebook, omdat het vreesde voor de intenties van Google, zo werd althans gemeld.

Volgens Pichai is hier niks van waar, afgezien van de overname door Facebook. Google zou nooit een bod hebben gedaan op WhatsApp: "We hebben nooit een overnamebod op WhatsApp gedaan. Meldingen in de media daarover zijn simpelweg fout," zegt de topman van Google.

Velen vinden de prijs die Facebook betaalde voor WhatsApp te hoog, Mark Zuckerberg gaf eerder deze week tijdens het Mobile World Congress aan dat de chatdienst juist veel meer waard is. Sinds de bekendmaking van de overname heeft WhatsApp veel gebruikers voor zich gewonnen, anderen vluchten juist naar alternatieven zoals Telegram Messenger (review).

Binnenkort zal WhatsApp de mogelijkheid toevoegen om andere gebruikers te bellen.