1 min

Google is overstag gegaan en komt de carrièrevrouw tegemoet, het bedrijf heeft 13 vrouwelijke emoji’s met een professie ontwikkeld en voorgedragen voor acceptatie tot het standaardaanbod. Unicode moet nu beslissen of de 13 vrouwelijke emoji’s worden toegevoegd of niet. Als dat gebeurd zullen bedrijven als Apple, Google, Facebook, WhatsApp de emoji’s gaan opnemen.

Google reageert met deze 13 nieuwe emoji’s op een column die verscheen in de New York Times, waarin Amy Butch stelt dat er zelfs ongelijkheid is in de emoji-wereld. De vrouw wordt afgebeeld als een flamenco-danseres of met een tiara op haar hoofd, terwijl er voor mannen wel degelijke emoji’s zijn zoals een politie-agent, de kerstman en sherlock-holmes. Butch stelt dan ook dat er best wat emoji’s mogen komen voor vrouwen die iets presteren, bijvoorbeeld als ze afstuderen, advocaat of dokter worden.

Google heeft de kritiek ter harte genomen en introduceert nu 13 vrouwelijke emoji’s waarin de vrouw iets presteert. Nu moet Unicode zich buigen of het deze emoji’s gaat opnemen. De afgelopen jaren werden emoji’s ook al gelinkt aan blanke mensen en toen zijn er ook donkere emoji’s gekomen om elke vorm van discriminatie te voorkomen, nu komen er dus mogelijk meer vrouwelijke emoji’s. Het wachten is nu op de gay- en transgender-emoji.