1 min

Spotify heeft een aanpassing doorgevoerd in het Family-abonnement waar we al enige tijd rekening mee hielden. Het abonnement is een stuk goedkoper geworden en kost nog maar 14,99 euro voor zes personen. Voorheen betaalde je dit bedrag voor twee personen. De prijzen zijn nu weer in lijn met Apple’s aanbod, dat vanaf het begin deze prijs vroeg voor het familie-abonnement.

Spotify was niet in staat om direct te reageren op de introductie van Apple Music met het family-abonnement voor 14,99 euro per maand. Naar verluidt moest Spotify eerst rond de tafel met alle rechthebbende om het nieuwe abonnement er doorheen te krijgen.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en kan Spotify nu ook een zeer aantrekkelijk familie-abonnement aanbieden voor maximaal zes gezinsleden. Google heeft inmiddels ook een dergelijk familie-abonnement opgenomen in zijn aanbod. De vraag is alleen of het geen misbruik in de hand werkt, je kan in principe ook met vijf vrienden je Spotify-abonnement gaan delen voor een fractie van de prijs.