1 min

Spotify heeft de afgelopen vijf maanden een explosieve groei doorgemaakt in het aantal betalende gebruikers. In totaal kwamen er 9 miljoen abonnees bij die elke maand betalen voor de muziekdienst. In totaal heeft de muziekstreamingdienst nu 39 miljoen betalende abonnees.

Waar deze explosieve groei ineens vandaan komt is niet helemaal duidelijk, mogelijk heeft het te maken met de introductie van de familie-abonnementen, waarbij je met vijf mensen gebruik kan maken van Spotify voor slechts 14,99 euro per maand.

De groei van Spotify is nu op zijn hoogtepunt, nog niet eerder groeide het aantal betalende gebruikers zo snel. Met deze groei blijft Spotify ook aan kop als grootste muziekdienst. Op nummer twee is Apple Music te vinden dat op dit moment zo’n 16 a 17 miljoen betalende gebruikers heeft.

Spotify heeft in totaal zo’n 100 miljoen gebruikers, de overige 61 miljoen luisteren gratis naar Spotify maar moeten hiervoor wel advertenties verteren tussen de muziek door, wat indirect ook de nodige inkomsten oplevert. Spotify heeft tot op heden nog nooit winst gemaakt, maar het verlies wordt wel elk jaar kleiner, mogelijk kan het bedrijf dit jaar voor het eerst zwarte cijfers schrijven door deze explosieve groei.