De Nederlandse politie heeft enorm veel moeite om personeel te vinden voor de vacatures van digitaal rechercheur. In totaal heeft de politie maar liefst 300 van deze mensen nodig en tot op heden zijn er slechts 28 aangenomen, 31 zijn in vergevorderde gesprekken en ruim 300 moeten nog beoordeeld worden.

Het feit is dat niet iedereen dit werk kan doen en dat je wel wat ICT-kennis moet hebben om in aanmerking te komen. Het werken bij de politie als digitaal rechercheur klinkt mogelijk niet uitdagend genoeg voor veel ICT’ers die dan ook voor het bedrijfsleven kiezen.

Of de Nationale Politie nog plannen heeft om meer personeel te gaan aantrekken is onduidelijk, maar het geeft wel toe dat het moeilijk is om ICT-specialisten aan de politie te binden. Mogelijk heeft dat te maken met het salarisplafond dat op 3659 euro bruto per maand zou liggen. Goede ICT’ers verdienen in het bedrijfsleven vaak een veelvoud van dit bedrag.

In elk geval heeft de politie nog voldoende openstaande vacatures voor deze functie, dus mocht je IT-kennis hebben en interesse hebben in een carrière bij de politie, dan weet je waar je je moet melden.