2min

De Nederlandse politie is op zoek naar flink wat ICT-personeel. De vraag loopt uiteen van systeembeheerders en testers tot ICT-projectmanagers. De IT speelt een cruciale rol in het bestrijden en voorkomen van misdaden. Met een grote wervingscampagne “maak er politiewerk van”, hoopt de politie de nodige extra ICT’ers te vinden.

Of het nu gaat om het voorkomen van voetbalrellen, aanpakken van mensenhandel of het oprollen van wietplantages, de ICT-afdeling van de politie is overal bij betrokken. Informatievoorziening is cruciaal bij het oplossen van zaken en het oppakken van criminelen. De politie is nu op zoek naar flink wat ICT’ers die hun bijdrage willen leveren. Bekijk hier alle vacatures.

"ICT-werk is politiewerk"

De Nederlandse politiekorpsen worden omgevormd naar de nationale politie en dat betekent dat de informatie van alle korpsen naadloos moet worden geïntegreerd. Het is daarbij van belang dat de organisatie kan vertrouwen op de informatie die uit de systemen en databases komt. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen en daarom zoekt de politie ICT-personeel die zich willen inzetten binnen het politiewerk, want ICT-werk is tegenwoordig ook echt politiewerk.

ICT-werk binnen verschillende vakgebieden

De politie zoekt in verschillende regio’s ICT-personeel en ook weer in verschillende vakgebieden: systeembeheer, software engineering, project-, informatie-, en testmanagement, en ICT-architectuur, maar ook nog op tal van andere ICT-terreinen. De politie heeft behoefte aan slim ICT-personeel in de breedte. Je kan aan de slag gaan op je eigen vakgebied, waar je hart ligt. In totaal werk je samen met zo’n 1500 collega’s en lever je vanuit zeven datacenters een service aan ongeveer 63.000 gebruikers.

Goede voorwaarden en doorgroei mogelijkheden

De politie focust en investeert in het laten doorgroeien van het personeel. Zo biedt men de mogelijkheid om door te groeien van bijvoorbeeld beheerder tot specialist en van MBO- naar HBO-niveau. Daarin zijn ontwikkeling en certificering belangrijk. Ook biedt de politie een concurrerend voorstel met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

De ICT-organisatie van de politie is volop in beweging en er schuiven voortdurend mensen door naar nieuwe functies, maar dat zorgt er ook voor dat er nieuwe vacatures en kansen voor nieuw personeel ontstaan.

Geen vacature? Neem contact op met de politie-recruiter

Het complete overzicht van vacatures is hier te bekijken. Mocht er op dit moment nou geen vacature tussen zitten die bij je past, maar je hebt wel interesse om bij de politie aan de slag te gaan, neem dan contact op met een politie-recruiter. Deze weet over het algemeen goede ICT’ers op de juiste plek binnen de ICT-organisatie van de politie te krijgen.