1 min

De Nederlandse politie wil zijn digitaal recherchewerk de komende jaren verder uitbreiden en zoekt mensen met het nodige digitaal talent. Niet iedereen is geschikt om digitaal rechercheur te worden en daarvoor is Crimediggers opgezet.

Crimediggers is een online experience die dichtbij de werkelijkheid komt waar digitaal rechercheurs dagelijks mee te maken hebben. Het spel maakt deel uit van de wervingscampagne van de politie. Iedereen die in staat is om dit spel redelijk snel en nauwkeurig uit te spelen heeft een streepje voor in de sollicitatieprocedure op een baan bij de politie.

Het doel van de politie is om meer complexe ICT-zaken op te lossen. Met de toegenomen online criminaliteit zoals malware, bitcoinfraude, illegale praktijken op het deepweb zijn daarvoor meer hoogopgeleide politiemensen nodig, bij voorkeur met een financiële of ICT-achtergrond.

Ben jij de Crimedigger waar de politie naar op zoek is?

Iedereen mag deelnemen aan Crimediggers, volgens de makers van het spel moet je flink wat in je mars hebben om het spel te kunnen uitspelen. De meeste Crimediggers hebben zeker twee tot vier uur nodig om het spel uit te spelen. Mocht je onderweg vastlopen dan geeft het spel je hints hoe je verder kan komen.