2min

Het lijkt erop dat Samsung toch weer OLED-televisies gaat maken, het bedrijf zou een nieuwe innovatie hebben ontwikkeld waarbij Quantum Dot wordt gecombineerd met OLED en daarmee zouden goede resultaten zijn te behalen. De eerste televisies met de nieuwe QLED-technologie zoals Samsung het zou willen noemen verschijnen over twee jaar. Dat beweren althans Koreaanse media.

Samsung heeft mogelijk een antwoord gevonden op het probleem rond OLED-televisies. Samsung wist er tot op heden niet in te slagen om OLED-televisies te produceren die van goede kwaliteit zijn en in massaproductie kunnen worden gemaakt tegen een aantrekkelijke kostprijs. Samsung is weliswaar marktleider op de televisiemarkt maar toch zit het in een moeilijke positie, de beste televisies komen op dit moment namelijk van grote concurrent LG. LG is er namelijk wel in geslaagd om OLED-televisies te produceren tegen een aantrekkelijk tarief en van goede kwaliteit, LG produceert namelijk OLED met witte pixels en een kleurenfilter en heeft die technologie gepatenteerd, waardoor Samsung hier geen gebruik van kan maken. Samsung probeerde OLED-televisies met WRGB-leds te produceren maar dat lukte niet. Samsung is zelfs volledig gestopt met de ontwikkeling van OLED-schermen.

Op dit moment zijn de high-end televisies van Samsung voorzien van een LCD-paneel met Quantum Dot-technologie, dit zijn nanokristallen die het beeld helderder moeten maken. Het nadeel blijft echter dat het een LCD-paneel is met backlight, terwijl OLED per pixel is aan te sturen en daardoor veel dunner kan zijn.

Toch lijkt er nu een nieuwe technologie uit het laboratorium te rollen waarmee Samsung een antwoord heeft op LG. Samsung gaat Quantum Dot combineren met OLED en dat op de markt brengen als QLED, die technologie zou in staat zijn om de voordelen van zowel OLED als Quantom Dot te combineren. Volgens Koreaanse media komen deze televisies over twee jaar op de markt.