min

Tags in dit artikel

, , ,

LG Electronics gaat quantum dot technologie integreren in zijn nieuwste televisies. Vanaf volgend jaar moet het eerste toestel op de markt verkrijgbaar zijn. Daarmee hoopt LG Electronics zijn dominantie van het topsegment van de televisiemarkt verder te consolideren.

Het nieuws werd onthuld door CEO Kwon Bong-suk van de LG Home Entertainment Company, samen met nieuws over nieuwe OLED-televisies. "We zullen begin volgend jaar tijdens de CES in januari, een nieuwe OLED-televisie onthullen met een exclusief hardware platform, dat alleen LG kan produceren", vertelde hij.

Daarbij wilde Bong-suk niet onthullen welke televisie het precies betreft: het kan zowel een gebogen als een platte televisie zijn. Maar afgezien van een nieuwe OLED-televisie komt er dus ook een toestel dat gebruik maakt van quantum dot technologie. "Door die te introduceren hopen we te voldoen aan de vraag van uiteenlopende consumenten."

De quantum dot-televisies zullen minder duur zijn dan de OLED-televisies. Tegelijk bieden ze soortgelijke kwaliteit beelden, en eenzelfde efficiëntie. Een quantum dot scherm is namelijk enkel verlicht waar dat nodig is. Daarnaast zijn de kleuren hoger verzadigd. LG zal de quantum dot-televisies in het middensegment gaan positioneren, de OLED’s blijven de high-end televisies.