1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

YouTube laat mobiele gebruikers nu ook live streamen met hun smartphone. In de mobiele apps is de mogelijkheid om een livestream op te zetten toegevoegd. YouTube rolt de feature op dit moment geleidelijk uit naar alle gebruikers, je hebt in elk geval wel de laatste versie van de YouTube-app nodig.

YouTube heeft bekendgemaakt dat de eerste gebruikers deze week gebruik kunnen maken van de feature en dat deze vervolgens geleidelijk wordt uitgerold naar meer gebruikers. Hoe snel dit proces gaat is niet helemaal duidelijk, maar wij vermoeden dat dit enkele weken zal duren.

De nieuwe feature is in elk geval duidelijk te vinden in de app aan de rode knop onderin in beeld. Uiteraard moet je wel zijn ingelogd en moet de feature zijn geactiveerd. Het live uitzenden van video wordt steeds populairder, inmiddels kan dit al met Facebook, Periscope en nu ook met YouTube.

Video gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven en op sociale netwerken, daarom zetten steeds meer bedrijven hier fors op in. De grote vraag is welke dienst zijn zaakjes het beste voor elkaar heeft. Eerder werd duidelijk dat Facebook bereidt is fors geld te betalen voor videocontent.