YouTube lanceert live uitzenden voor iedereen

Abonneer je gratis op Techzine!

Het zal voor iedereen mogelijk worden om beelden live te streamen via YouTube. Gisteren werd op de speciale YouTube Creators Blog aangekondigd dat deze functie de komende weken breed zal worden uitgerold.

Tot op heden was het enkel voor bepaalde gerenommeerde professionele mediapartners mogelijk om beelden live via hun YouTube-kanaal uit te zenden. Hiermee konden grote evenementen of spelervaringen live met de rest van de wereld worden gedeeld. Tevens kan er een Google+-Hangout on Air worden gekoppeld aan de livestream, om de mogelijkheid tot interactie te verbreden.

Op de officiële YouTube Creators Blog is aangekondigd dat deze mogelijkheid voortaan voor alle gebruikers toegankelijk wordt. Hierbij is de enige vereiste dat de gebruikersaccount geverifieerd is en dat deze een goede reputatie bezit.

Wanneer je YouTube-account geschikt is voor het live streamen, wordt dit zichtbaar gemaakt in het lijstje met functies onder de instellingen. YouTube zal de functie de komende weken gaan uitrollen.