De originele Xbox en de Xbox 360 werden in eerste instantie met verlies verkocht bij de lancering van de spelcomputers. Dit gaat echter niet het geval zijn bij de Xbox One. Dit gaf Yusuf Mehdi van Microsoft aan bij de Citi Flobal Technology Conference.

Microsoft wil dat de opbrengsten van de verkoop van de Xbox One gelijk zijn aan de totale kosten, of zelfs ruimte overhouden voor een (kleine) winst. Mehdi geeft hierbij aan dat het wel het doel van Microsoft is om agressief te zijn in de prijsstelling van het apparaat. "Zodra we de mogelijkheid hebben om de Xbox One goedkoper te produceren, zullen we de prijs ook omlaag doen om zo nog competitieve te zijn met ons aanbod."

De Xbox One van Microsoft moet bij de lancering op 22 november $499 gaan kosten. Hiervoor krijgt de koper de console, de nieuwe Kinect camera, een controller en een headset. Overigens zullen consumenten in de Benelux nog minimaal moeten wachten tot begin 2014 voordat ze de Xbox One in eigen land kunnen kopen.

Op dezelfde conferentie gaf Yusuf Mehdi aan dat de Xbox 360 op dit moment erg winstgevend is en dat Microsoft nog zeker drie jaar van plan is de spelcomputer te blijven ondersteunen.