2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft tijdens de E3-persconferentie een nieuwe versie van de Xbox One aangekondigd, de Xbox One S. Deze nieuwe versie is maar liefst 40 procent kleiner dan de huidige Xbox One, maar kan nu ook 4k-video afspelen en biedt ondersteuning voor het weergeven van HDR-videocontent.

Hoewel de Xbox One S 40 procent kleiner is dan zijn voorganger, is de voeding van de console nu ook ingebouwd. Bij de PlayStation 4-consoles van Sony is de voeding al vanaf de lancering ingebouwd. Daarmee ligt het voor de hand dat de verkleining plaats heeft kunnen vinden door veranderingen aan het design van het PCB van de nieuwe Xbox. Specifieke technische veranderingen zijn door Microsoft tot op heden nog niet bekendgemaakt, maar op papier klinkt het als een hele knappe prestatie.

De nieuwe console is dus in staat om video’s af te spelen die over een 4K-resolutie en HDR-weergave beschikken, dat is mede te danken aan een nieuwe blu-ray-speler die daar toe in staat is. Het weergeven van 4K-materiaal wordt ook ondersteund middels online streaming, waaronder bijvoorbeeld de applicatie van Netflix. Hoewel de Xbox One S wel in staat is om games in HDR af te kunnen spelen is er geen ondersteuning voor het spelen van games op een 4K-resolutie.

De Xbox One S wordt door Microsoft daarnaast uitgerust met een vernieuwde draadloze controller die een aantal nieuwe functies aan boord heeft. De controller is uitgerust met een nieuw materiaal dat voor meer grip moet zorgen. Daarnaast wordt een draadloze verbinding op de nieuwe controller tot stand gebracht middels bluetooth, waarbij er een groter bereik is dan de huidige variant. Aan de lay-out van de controller zijn geen veranderingen aangebracht.

Naar verluidt komt er onder de noemer "limited edition" een 2TB-versie van de Xbox One S in een bepaald aantal landen welke voor 399 euro van eigenaar zal wisselen. In de Benelux moet de Xbox One S vanaf augustus verkrijgbaar zijn, waarbij het 500GB-model naar alle waarschijnlijkheid 299 euro zal kosten en de 1TB zal voor 349 euro over de toonbank gaan.