‘Nintendo NX wordt hybride tussen handheld en thuisconsole’

Volgens bronnen van Eurgamer wordt de nieuwe console van Nintendo, de Nintendo NX, een hybride tussen een handheld en een thuisconsole. De console is zelfstandig te gebruiken en beschikt waarschijnlijk dus ook over een eigen scherm, maar kan daarnaast ook worden aangesloten op een televisie en beschikt over afneembare controllers.

Nintendo zou voor thuisgebruik met een soort dockingstation willen gaan werken, terwijl je onderweg dus ook kan gamen door de hele console gewoon mee te nemen. Het is duidelijk dat Nintendo probeert om iets innovatiefs te doen, de vraag is alleen of we hier wel op zitten te wachten.

Naar verluidt zou Nintendo opnieuw cartridges willen gaan gebruiken voor de games en daarnaast ook willen werken met downloads voor de games. De console moet in maart 2017 in de winkel liggen, maar tot op heden heeft Nintendo nog geen details bekendgemaakt.

Alles bij elkaar klinkt het als een ultieme poging om met het mobiele gamen te concurreren, de vraag is alleen of je dat moet willen. Nintendo zou er verstandiger aan doen om iOS en Android te omarmen en een serie games uit te brengen voor deze platformen. Het succes van Pokemon Go bewijst dat Nintendo momenteel op de verkeerde weg zit.

Bron:Eurogamer