2min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de Taiwanese krant Digitimes heeft Nintendo zijn nieuwe NX-console uitgesteld, omdat het Japanse bedrijf wil dat de nieuwe console geschikt is om virtual reality aan te bieden. Dat zou origineel niet het plan zijn geweest, maar nu VR ineens in opkomst is, wil het bedrijf daarop inspelen.

Nintendo zou besloten hebben om de start van de massaproductie met zes maanden uit te stellen, in plaats van halverwege 2016 wordt de console nu pas begin 2017 in productie genomen. De grote vraag is wat voor aanpassingen Nintendo allemaal moet gaan doen om virtual reality toe te voegen.

Volgens geruchten is de NX-console een handheld console met een scherm van 5 tot 7 inch, welke los gebruikt kan worden of in combinatie met een televisie als thuisconsole. Een hele andere insteek dus dan bestaande consoles. Als Nintendo VR wil toevoegen aan deze console zal het mogelijk de hardware willen verbeteren, zodat er meer prestaties geleverd kunnen worden. De vraag is wat voor processor Nintendo zal gaan gebruiken in zijn console, eerder deed Nintendo hiervoor zaken met AMD, maar voor een dergelijke console is het verstandiger om bij Qualcomm of Samsung aan te kloppen.

Of het bedrijf ook echt aan een virtual reality bril werkt is onduidelijk, mogelijk kiest het bedrijf net als Google en Samsung voor een lege huls waar de console kan worden ingeschoven om virtual reality mogelijk te maken. In dat geval moet de NX-console voorzien worden van een scherm met een hoge resolutie, bij voorkeur minimaal een 4K-resolutie.

We zijn erg benieuwd naar wat Nintendo precies in petto heeft want het klinkt als een enorme uitdaging, indirect lijkt Nintendo te gaan concurrenten met de smartphonemarkt en dat klinkt niet echt slim aangezien die markt heel snel beweegt. Het enige wat we nu weten is dat de productie is uitgesteld.

Volgens Digitimes heeft Nintendo redelijke verwachtingen van de console, Nintendo zou voor het eerste jaar 10 miljoen exemplaren hebben besteld bij Foxconn.