1 min

Tweeënhalf jaar na oprichting heeft Microsoft de zelflerende afspraakapp Genee gekocht. Daarmee wurmt Microsoft zich steeds meer in een belangrijke positie op de zakelijke markt, iets waar het recent ook al aan werkte met de acquisitie van LinkedIn.

Genee is erop gericht om planningen automatisch te maken en daarmee agenda’s te optimaliseren. Daarvoor maakt het gebruik van kunstmatige intelligentie, die automatisch leert wat voor afspraken mensen willen maken. De app werkt onder meer met Skype, e-mail, SMS-diensten en met een eigen applicatie.

De applicatie kan dienst doen als een soort persoonlijke assistent. Het is mogelijk voor gebruikers om een mailtje te sturen over het maken van een afspraak en Genee in de cc te zetten. Als beide gebruikers de applicatie hebben, kan Genee dan op basis van de agenda’s kijken welk tijdstip het meest geschikt is voor de gebruikers.

Vanaf 1 september zal Genee niet meer los verkrijgbaar zijn. Gemaakte afspraken en herinneringen blijven wel gewoon bestaan en worden geïntegreerd in diverse Microsoft-diensten. Voorlopig noemt men enkel Office 365 en Outlook, maar het lijkt waarschijnlijk dat Microsoft de dienst ook overzet naar spraakassistent Cortana.