Spotify heeft vier miljoen betalende gebruikers. Daarnaast maken ruim elf miljoen mensen gebruik van de gratis diensten van Spotify, zo maakte het bedrijf zelf bekend.

Het lijkt daarmee erg goed te gaan met de muziekstreamingsdienst uit Zweden. Spotify mocht namelijk in het afgelopen half jaar een miljoen betalende gebruikers verwelkomen. Ook nam het aantal gratis gebruikers toe. Dit getal steeg namelijk naar elf miljoen waarmee de dienst in totaal nu vijftien miljoen gebruikers kent. De lancering van Spotify in de Verenigde Staten zou een van de belangrijkste redenen zijn voor de groei van de gebruikers.

Abonnees kunnen bij het gebruik van Spotify kiezen uit verschillende abonnementsvormen. Zo bestaat er een gratis variant waarbij gebruikers de volledige muziekbibliotheek over hun beschikking hebben. Echter, de gebruiker krijgt wel te maken met reclame en beperkte luistertijd. Deze restricties worden door Spotify weggehaald voor een bedrag van 4,99 euro per maand. Voor 9,99 euro per maand biedt Spotify nog meer opties met het Premium-abonnement. Deze abonnees kunnen muziek namelijk ook offline luisteren en de muziek met 320 kb/sec streamen.