Twitter is de afgelopen tijd flink bezig geweest met het updaten van zijn platform. De microblog probeert, in een poging de concurrentie bij te benen, nieuwe functies toe te voegen, zodat gebruikers daadwerkelijk op de site blijven. Daarom heeft het nu een toevoeging gedaan aan zijn Direct Messaging-functie, die het verandert in een chatapp.

De nieuwe functies maken het mogelijk om te zien of de ontvanger van een bericht dit gelezen heeft. Daarnaast is live te zien of iemand aan het typen is en komen er URL-previews om een betere indruk te geven van wat de ontvanger te zien krijgt. Wanneer Twitter de extra functionaliteiten wil uitrollen is nog niet zeker, maar het stelt dat de functies de komende dagen al beschikbaar moeten zijn.

Met de nieuwe functionaliteiten komt Twitter dichter bij vrijwel alle andere mobiele berichtenapplicaties te staan. Denk maar aan Facebook Messenger en WhatsApp, die beiden ook laten zien of berichten verzonden en gelezen zijn. De upgrade is nodig voor Twitter om gebruikers aan zich te blijven binden, want precies daar worstelt het mee.