Bij Microsoft zijn ze net klaar met de evaluatie van het afgelopen jaar en dat is een goed moment voor personeelsleden om te vertrekken bij het bedrijf uit Redmond. Onder de mensen die vertrokken zijn bij Microsoft bevinden zich ook vijf mensen die al meer dan tien jaar in dienst waren.

Microsoft neemt elk jaar genoeg jong talent aan om het personeelsbestand te verstevigen maar het hebben van voldoende ervaren personeel is ook belangrijk. De afgelopen periode zag Microsoft vijf mensen vertrekken die het waarschijnlijk liever aan boord had gehouden.

Hoewel er ongetwijfeld veel meer mensen zijn vertrokken bij Microsoft zijn deze vijf wel het grootste verlies.

Bill Laing

Laing werkt in 1999 aangenomen bij MIcrosoft als architect voor Windows 2000 Datacenter. Hij groeide door binnen de Windows Server-productgroep om uiteindelijk Corporate Vice President te worden. Laing heeft besloten met pensioen te gaan en op zijn LinkedIn valt nu dan ook "retired" te lezen.

Bob Kelly

Een hele bekende naam binnen Microsoft, Bob Kelly, hij kwam in 1996 bij het bedrijf en was lange tijd verantwoordelijk voor global marketing en product management voor Windows Server, System Center en de Private Cloud. Daarna groeide hij door tot Corporate Vice President Azure Marketing. In die rol werkte hij veel samen met de huidige CEO van Microsoft, Satya Nadella.

De afgelopen drie jaar was hij Corporate Vice President voor de afdeling "Mergers & Acquisition" en Business Development for the Cloud and Enterprise Business. Hij heeft ongetwijfeld een interessante periode achter de rug bij Microsoft. Op 15 september is zijn laatste werkdag en dan begint hij aan een nieuw avontuur, wat dat precies wordt is nog onduidelijk. Wellicht dat de aanraking met allerlei startups ervoor heeft gezorgd dat hij nog een keer zelf een avontuur wil aangaan.

Rick Rashid

Rashid is een van de oprichters van MIcrosoft Research, deze divisie werd in 1991 opgezet, in de periode tussen 1991 en 2013 speelde hij een grote rol binnen die divisie en wist hij zichzelf op te werken tot Chief Research Officer. Daarnaast heeft hij de rollen als Director, Vice President en Senior Vice President doorlopen. De afgelopen jaren heeft hij zich nog ingezet voor de core OS innovatie en voor de Aplications en Services Group. Afgelopen week was zijn afscheidsfeest, Rashid is nu met pensioen.

Chuck Thacker

Tacker heeft 18 dienstjaren gemaakt bij Microsoft, hij begon in 1998 bij het bedrijf, destijds bij het onderzoekslab in Cambridge in het Verenigd Koninkrijk, daarna werkte hij aan electronische boeken wat uiteindelijk de Microsoft Tablet PC Team werd. Thacker was ook ontwerper van Alto, de eerste computer met een bitmap beeld en muis. In 2009 krijg hij de Turing award voor zijn bijdrage aan de tablet pc en de stylus-pen. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in het programmeren van FPGA-processoren en heeft hij zijn steentje bijgedragen aan het Xbox en Kinect team. Ook Thacker is met pensioen gegaan.

David Campbell

Campell heeft maar liefst 22 jaar voor Microsoft gewerkt, hij is een van de krachten achter Microsoft SQL Server. De technische strategie achter deze producten is van hem afkomstig, ook was hij architect voor de SQL Server Storage Engine. De afgelopen jaren was hij Chief Technology Officer voor Microsoft Servers and Tools, daarna ook nog even voor de Cloud and Enterprise divisie. Campbell is inmiddels vertrokken bij MIcrosoft, het is onduidelijk of hij met pensioen gaat of nog aan een nieuwe uitdaging gaat beginnen.