1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft enkele forse verbeteringen gelanceerd voor zijn productiviteitsapps, waarmee het beter de concurrentie aan hoopt te gaan met Microsoft. De apps Docs, Sheets, Slides en Drive hebben allemaal nieuwe functies gekregen die moeten zorgen voor verbeterde productiviteit.

Google for Work heeft allereerst een nieuwe naam gekregen, G Suite. Daarin brengt Google een aantal belangrijke nieuwe features, die we hieronder uiteen zetten.

  • Google Docs, Sheets en Slides hebben een nieuwe ‘Explore’ functie gekregen, dat het beste omschreven kan worden als een intelligente zoekfunctie. De functie maakt gebruik van slimme algoritmes om te helpen snel te vinden wat je zoekt.
  • Voor Docs betekent dat, dat Explore zoekt naar  afbeeldingen, weblinks of andere Drive-documenten met een inhoud die past bij de context van het document waaraan gewerkt wordt.
  • Sheets staat je toe woorden te gebruiken in plaats van formules om bepaalde zaken te analyseren. Zo is het volgens Engadget nu mogelijk om te zoeken op een vraag als ‘Wat zijn de drie best verkochte items’, en krijg je vervolgens een automatisch gegenereerde formule.
  • In Slide is het nu makkelijker mogelijk om een ontwerp toe te passen op een compleet document waarin gewerkt wordt.
  • Google Drive heeft een nieuwe update met de naam Quick Access gekregen, die de tijd die een gebruiker nodig heeft om iets te vinden zou halveren. De nieuwe zoekfunctie maakt gebruik van dagelijkse werkpatronen van de gebruiker, om op basis daarvan suggesties te geven.