1 min

Google geeft G Suite de nieuwe naam Google Workspace. De Workspace-diensten zullen daarnaast meer met elkaar samenwerken en andere nieuwe features krijgen. De techgigant wil zo een geïntegreerd platform bieden om de samenwerking van mensen te bevorderen.

Onder Google Workspace komen onder meer Gmail, Docs, Meet, Drive, Sheets en Calendar te vallen. De techgigant is al enige tijd bezig om een aantal van deze diensten meer bij elkaar te brengen, maar zet daar nu een volgende stap mee. Als onderdeel van de lancering van Workspace krijgen de diensten nieuwe logo’s.

Geïntegreerde productervaring

In Docs, Sheets en Slides verschijnt bijvoorbeeld een gekoppelde preview-functie. Hierdoor kunnen gebruikers de inhoud van een link bekijken zonder het originele document te verlaten.

Google Workspace wordt daarnaast voorzien van slimme functionaliteit. Stel dat je een document creëert, dan stelt een popup acties voor. Denk hierbij aan de mogelijkheid om het document te delen.

Google Workspace wil verder het samenwerken van mensen vereenvoudigen. Dit doet het onder meer door gebruikers samen te laten werken in de Chat, zonder dat ze van tabblad of tool hoeven te wisselen. De Meet picture-in-picturemode wordt tevens naar Gmail, Docs, Sheets, Slides en Chat gebracht, zodat gebruikers de mensen waarmee ze werken kunnen blijven zien en horen.

https://youtu.be/bE31y5HbukA