1 min

Microsoft heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met zijn Office 365-dienst, in totaal gebruiken nu meer dan 100 miljoen gebruikers Office 365, om precies te zijn 109 miljoen. Het grootste deel van de gebruikers komt voort uit zakelijke abonnementen maar ongeveer 22 procent heeft een particulier abonnement.

Een aantal jaar geleden heeft Microsoft de manier waarop het Office in de markt zet aangepast. Voorheen kocht je een Office-licentie voor een paar honderd euro en daar kon je dan “onbeperkt” gebruik van maken. Dat model is min of meer aan de kant geschoven en nu hanteert Microsoft een abonnementsdienst, waarbij per maand of per jaar betaald wordt voor Office 365. Zo kan je voor 99 euro per jaar Office op vijf computers gebruiken.

Deze abonnementsvorm was even wennen voor veel Microsoft-klanten, maar inmiddels is iedereen eraan gewend en plukt Microsoft de vruchten, want met meer dan 100 miljoen gebruikers wordt er flink geld verdiend aan Office. Klanten zijn daarnaast erg tevreden over het feit dat ze nu altijd de laatste nieuwe versie van Office krijgen.

Office 365 is naast Azure een van de meest winstgevende bedrijfsonderdelen van Microsoft. Het bedrijf ziet de winst elk jaar fors toenemen en blijft daardoor ook flink investeren in de Office-producten. De afgelopen jaren zijn de producten vooral op mobiele platformen fors uitgebreid.