Twitter heeft inmiddels officieel bekendgemaakt dat ongeveer 350 mensen het bedrijf moeten verlaten de komende tijd. Daarmee zet het bedrijf opnieuw het mes in zijn personeelsbestand. Volgens verschillende bronnen is nu vernomen dat deze ontslagen ook effect gaan hebben op het aantal kantoren van Twitter. Zo gaan naar verluidt de lokale kantoren van Twitter in Nederland en Duitsland dicht.

Twitter zit met zijn hoofdkantoor in San Francisco en daar zullen waarschijnlijk de meeste ontslagen gaan vallen, maar de kleinere kantoren die verspreidt over de wereld zijn geopend voor media en verkoopdoeleinden blijven niet buitenschot. Verschillende bronnen meldden dat het verkoopkantoor in Nederland gesloten gaat worden. Ook bij onze oosterburen zal Twitter zijn kantoor gaan sluiten.

Twitter zet hiermee het mes in het aantal verkoopkantoren, wat mogelijk ook weer een negatief effect gaat hebben op de omzet en winstcijfers. De vraag is natuurlijk hoeveel geld er verdient wordt door het lokale kantoren van Twitter en of dat op weegt tegen de kosten die er tegenover staan. Wel is het jammer als grote bedrijven ons land weer verlaten.

Twitter heeft nog niet bevestigd dat de kantoren dichtgaan, daar wachten we nog op, mogelijk wordt eerst het personeel geïnformeerd.