1 min

Twitter heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC een rapport ingediend waarin staat dat de nieuwe CEO van plan is om acht procent van het personeel te ontslaan. Wereldwijd zullen er banen worden geschrapt om kosten te besparen. In totaal gaat het om 336 personeelsleden die hun baan verliezen.

Gisteren schreven we al op Techzine dat er naar verluidt een reorganisatie zat aan te komen bij Twitter, nog geen dag later blijken de berichten te kloppen en zijn de cijfers duidelijk. In totaal moeten 336 mensen het veld ruimen bij Twitter en moeten zij opnieuw naar een nieuwe uitdaging bij een andere werkgever.

De recent teruggekeerde oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, maakt meteen duidelijk dat hij een andere kant op wil met het bedrijf. Dorsey is opnieuw CEO bij Twitter en hij verlangt meer focus en een duidelijke strategie. Verder moet duidelijker worden waar Twitter voor staat en welke diensten bij het bedrijf horen. Deze reorganisatie is nodig om kosten te besparen en efficiënter te kunnen werken. Het personeelsbestand van Twitter is in twee jaar tijd verdubbeld door allerlei overnames en daar wordt nu een eerste opruiming in gehouden.

Of er in de toekomst nog meer banen verloren zullen gaan is niet duidelijk. Er is wel een plan opgesteld waar de prioriteiten liggen, daarover wil Twitter nog niets kwijt, maar het ligt voor de hand dat het bedrijf binnenkort meer aankondigingen zal doen. Het zij bestuurlijk of het zij met nieuwe diensten of features.