Het moederbedrijf van Ziggo, Libery Global, heeft besloten om in Nederland te fuseren met Vodafone. In een interview met Reuters zegt de CEO van het bedrijf dat dat waarschijnlijk een eenmalige oplossing is, hij denkt niet dat er in andere Europese landen hetzelfde zal gebeuren.

De CEO van Liberty Global, Mike Fries, laat aan Reuters weten dat Nederland een kleine en unieke markt is. Zo was Liberty Global met Ziggo in Nederland groter dan Vodafone, dat is redelijk uniek, want meestal is Vodafone de bovenliggende partij. Hoewel je dingen nooit moet uitsluiten en de toekomst moeilijk is te voorspellen verwacht hij niet dat er meer fusies gaan volgen, de bedrijven zijn ook niet in gesprek over meer van dit soort deals.

Wel stelt hij dat Nederland een mooie markt is om dit te proberen en de bedrijven leren elkaar hierdoor wel steeds beter kennen. Of dat mogelijkheden biedt voor de toekomst is natuurlijk nog even de vraag.

In februari maakte de bedrijven bekend het voornemen te hebben om te gaan fuseren. Inmiddels is die weg ingeslagen en heeft Vodafone zijn vaste internet-divisie verkocht aan T-Mobile en moeten de bedrijven binnenkort gaan fuseren. Er is nog niet bekendgemaakt onder welke naam de nieuwe onderneming straks de markt gaat bedienen of dat beide namen blijven bestaan.

Het doel is in elk geval om bij zoveel mogelijk klanten vier producten te verkopen, het zogenaamde quadplay-abonnement. Waarbij de klant vast internet, vaste telefonie, televisie en een mobiel abonnement afneemt bij de nieuw te vormen provider. KPN biedt dit inmiddels enkele jaren aan en de klant krijgt daar korting en allerlei extra’s als het al deze producten afneemt bij de provider. Dat heeft KPN geen windeieren gelegd en daaruit is de fusie van Vodafone en Ziggo dan ook deels voortgekomen.