Er komt geen fusie of overname tussen de bedrijfsonderdelen van telecomgiganten Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van onder andere Ziggo in Nederland en Telenet in België. De bedrijven zijn enkele maanden in gesprek geweest over de uitwisseling van bedrijfsonderdelen. Vodafone zou de gesprekken nu hebben gestaakt omdat de bedrijven er niet uit gaan komen.

De bedrijven lieten eerder in de media weten dat er werd gekeken naar een uitwisseling van bedrijfsonderdelen, daardoor zou of Vodafone of Liberty Global zowel een vast als mobiel netwerk in een land in handen krijgen. In Nederland zou dat betekenen dat Ziggo eigenaar zou worden van Vodafone Nederland. Terwijl in andere landen Vodafone een vast netwerk van Liberty Global in handen zou krijgen. De moeilijkste markten waarover gesproken moesten worden zouden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn.

Uiteindelijk zijn de bedrijven er niet uitgekomen, voornamelijk het bepalen van de waarde van bedrijfsonderdelen zou een probleem zijn geweest in de gesprekken. Beide bedrijven hebben inmiddels bevestigd dat de onderhandelingen zijn gestaakt.

Nu de bedrijven onafhankelijk van elkaar verder gaan zullen ze in de toekomst mogelijk elkaars grote concurrenten gaan worden. Liberty Global zal op zoek gaan naar telecomproviders die het kan overnemen, terwijl Vodafone zal kijken op welke vaste netwerken het actief kan worden en welke het eventueel zou kunnen overnemen.

In Nederland verandert er vooralsnog niets, Vodafone kondigde vandaag aan zich meer te gaan richten op de verkoop van zowel vaste als mobiele diensten door klanten extra bundels te geven als ze beide afnemen, hiervoor gebruikt het het vaste netwerk van KPN. Voor Liberty Global valt er in Nederland op dit moment niets over te nemen.