‘Samsung wil quantum dot-fabrikant QD Vision inlijven’

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung zou voornemens zijn om QD Vison in te lijven, het bedrijf achter de bekende quantum dot-technologie. Door QD Vision in te lijven kan Samsung er mogelijk voor zorgen dat andere fabrikanten geen toegang meer hebben tot de quantum dot-technologie.

Samsung heeft de boot gemist met betrekking tot de OLED-technologie, die inhaalslag kan het bedrijf onder andere niet maken doordat LG flink wat patenten heeft op OLED. Samsung stelt nu dat de toekomst een nieuwe technologie is genaamd QLED, een combinatie van OLED gecombineerd met quantum dots.

Quantum dots zijn kristallen die worden toegevoegd aan een beeldpaneel om een hogere helderheid, beter contrast en scherpere kleuren te krijgen. Samsung past deze technologie nu toe bij zijn LCD-televisies om de concurrentie op de televisiemarkt te kunnen aangaan met LG.

De komende jaren wil Samsung echter het verschil gaan maken met QLED, hierbij wordt een OLED-paneel gecombineerd met quantum dots. Een van de belangrijkste partners hiervoor is QD Vision, die hebben de technologie ontwikkeld, maar werken op dit moment samen met diverse fabrikanten. Samsung zal na een eventuele overname ongetwijfeld proberen om die samenwerkingen wat meer onder druk te zetten of te beëindigen. LG is ook een partner van QD Vision en werkt ook aan QLED.

Volgens de Korea Times is de overname inmiddels bevestigd door Samsung. Samsung zou naar verluidt rond de 70 miljoen euro hebben betaald voor het bedrijf. QD Vision heeft dit echter nog niet bevestigd.