Zorgorganisaties hebben hun IT-security niet op orde: wat te doen?

Zorgorganisaties hebben hun IT-security niet op orde: wat te doen?

Veel zorgorganisaties hebben hun IT-security niet op orde. Dit is op zich geen verrassing, feit is namelijk dat dit niet enkel in de zorg speelt, maar in alle sectoren. In deze aflevering bespreken we de IT-uitdagingen in de zorg, overigens niet enkel op het gebied van cybersecurity. Veel IT-uitdagingen binnen zorginstellingen komen aan bod. We doen dit samen met twee experts van SoftwareOne op basis van een onderzoek dat zij lieten uitvoeren.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Aanleiding voor deze podcastaflevering is een onderzoek dat SoftwareOne deed onder Nederlandse zorgorganisaties. Daaruit kwamen enkele interessante cijfers naar boven over de IT-uitdagingen van zorgverleners. Bijvoorbeeld tegen wat voor belemmeringen ze aanlopen bij het moderniseren of beter beveiligen van hun IT-omgeving. Verder praten we over de cloudontwikkelingen binnen de zorg, hoe zorgmedewerkers aankijken tegen nieuwe IT-ontwikkelingen en uiteraard de bekende handen aan het bed of aan het toetsenbord discussie. Een boeiende aflevering en een inkijkje in de IT-omgevingen van zorgverleners. 

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Vandaag is hij door omstandigheden helaas een stuk later dan gebruikelijk.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.