IBM heeft een op AI gebaseerd inventariscontrolesysteem ontwikkeld, IBM Sterling Inventory Control Tower. Met dit systeem kunnen bedrijven betere beslissingen nemen en supply chains effectiever opzetten.

Volgens Big Blue is een goed inventarisbeheer voor bedrijven één van de belangrijkste uitdagingen. Toch hebben veel bedrijven nog geen compleet overzicht van hun inventaris. Ook ontbreekt het aan mogelijkheden om goed voorspellingen voor hun inventarisbeheer te doen, zoals storingen, en zo hun bedrijfsvoering aan te sturen.

IBM Sterling Inventory Control Tower

Met de op AI gebaseerde tool Sterling Inventory Control Tower krijgen bedrijven nu meer inzicht in hun inventaris, waar deze zich ook bevindt. Daarnaast kunnen zij de impact van externe acties op de inventaris identificeren. Dit om mogelijke storingen te kunnen voorspellen. Ook kunnen zij met de tool nu actie ondernemen om de effecten van deze storingen op te lossen.

De IBM Control Tower-oplossing is een onderdeel van de IBM Sterling Supply Chain Suite. Alle oplossingen uit dit portfolio zijn gebaseerd op de technologie van het in 2010 door Big Blue van telecomoperator AT&T overgenomen Sterling Commerce.