1 min

Tags in dit artikel

, , ,

SAP neemt de Duitse business process automation (BPA)-specialist Signavio over. Hiermee wil de ERP-gigant zijn aanbod aan clouddiensten verder uitbreiden.

Met de overname, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, haalt de ERP-gigant business process automation- en business process intelligence-specialisme in huis. Hiermee kan SAP zijn klanten beter helpen met het snel op schaal begrijpen, verbeteren, veranderen en beheren van hun zakelijke processen.

Passend in huidige SAP-strategie

Daarnaast past de overname ook goed in de door SAP ingezette strategie om zijn diensten steeds meer als cloudoplossing te leveren. Volgens de ERP-gigant is het automatiseren van zakelijke processen voor klanten steeds belangrijker geworden en kunnen cloudgebaseerde tools deze automatiseringsprocessen vergemakkelijken. Het platform van Signavio vormt hiervoor een welkome toevoeging.

Totale blik op zakelijke processen

Met de integratie van het platform van Signavio beidt SAP straks zijn klanten een holistische suite van flexibele BPA- en BPI-oplossingen voor het end-to-end structureren, automatiseren en beheren van de zakelijke processen. Het platform biedt hiervoor onder meer ontwerpfunctionaliteit voor zakelijke processen, benchmarking, analytics en verbeter- en veranderbeheer. Daarnaast zijn klanten in staat al deze veranderingen van de processen in de gaten te houden voor het succes op langere termijn.

Het gezamenlijke platform moet straks ook gestandaardiseerde KPI-processen bieden, mogelijkheden voor het ‘minen’ van procesgegevens en gebruikersgegevens en betere analyses van de klantervaring. Kortom, een ‘360-graden’ blik op de zakelijke processen, zo geeft SAP aan.

De overname moet dit kwartaal worden afgerond.

Tip: SAP wil met HANA de hybride datafundering voor bedrijven leggen