Procesautomatiseringstechnologieën zijn geëvolueerd tot strategische oplossingen. Om een digitale organisatie te worden is het immers belangrijk end-to-end procesautomatisering toe te passen in zoveel mogelijk kernprocessen. Menselijke tussenkomt kan beperkt blijven tot het afhandelen van uitzonderingen. Veel bedrijven hebben uiteindelijk kernprocessen in SAP S/4HANA ondergebracht, waardoor zij zullen kijken naar de ERP-oplossing voor de procesautomatisering.

In een benchmarkrapport, dat we in samenwerking met SAP aanbieden, wordt een beeld gegeven van procesautomatisering in combinatie met S/4HANA. Zo blijkt dat een groot deel van de bedrijven focust op het standaardiseren van processen als onderdeel van een SAP S/4HANA-migratie. Voor veel bedrijven vormt de complexiteit van bestaande systemen echter een barrière. De overstap naar meer gestandaardiseerde processen op SAP S/4HANA biedt de mogelijkheid om automatiseringsmogelijkheden beter te integreren.

Vooral process mining- en process intelligence-oplossingen kunnen worden ingezet voor het stroomlijnen en versnellen van SAP-migraties. De sleutel tot een succesvolle transformatie begint met het begrijpen van de huidige situatie. En process mining-oplossingen beginnen in dit stadium zelf hun rol te spelen. Omdat de beste process mining-tools in staat zijn tot real-time gegevensverwerking over meerdere systemen, kan je een gedetailleerd inzicht krijgen in de huidige staat van IT-systemen.

Ben je benieuwd naar meer informatie over de combinatie van procesautomatisering en SAP S/4HANA? Via onderstaand formulier download je een document en kom je meer te weten.