min

Tags in dit artikel

, , ,

De reorganisatie van chipfabrikant NXP zal ook ICT’ers treffen aangezien NXP een groot deel van de ICT heeft uitbesteed aan derden.

Wereldwijd heeft NXP zo’n 750 ICT’ers in dienst waarvan een gedeelte nu mogelijk de dupe zal worden van de grote reorganisatie die op komst is. Volgens een woordvoerster van NXP is het nog onduidelijk of er ontslagen gaan vallen of dat er mensen overgeplaatst zullen worden. "Door sluiting van een vestiging worden de ict’ers die daar werkzaam zijn door de sluiting geraakt." aldus de woordvoerdster.

Het uitbesteden van alle ICT-diensten heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf flexibel kan werken. Inmiddels zijn alle 750 werknemers ingelicht over de reorganisatie. "De werknemers begrijpen dat de ontslagronde nodig is en ze accepteren de maatregelen."

Naast deze 750 ICT’ers was op Techzine ook al te lezen dat zo’n 1300 Nederlandse werknemers hun baan zullen verliezen. Vooral de vestiging in Nijmegen zal de dupe worden. Wereldwijd zal de reorganisatie zo’n 4500 banen kosten.