Abonneer je gratis op Techzine!

Het Duitse bedrijf SAP heeft de verkopen in de laatste twee weken enorm zien dalen. Consumenten houden hun uitgaven beter in de gaten en er gaat dus minder geld naar het Duitse SAP. Als verklaring geeft het bedrijf de economische recessie die momenteel heerst.

Uit een verklaring van de top-man, Henning Kagermann, blijkt dat hij de economische recessie die heerst omschrijft als zeer zorgwekkend en problematisch voor bedrijven. Hij stelt tevens dat zijn bedrijf mogelijk niet het enige bedrijf is met economische problemen door de recessie.

Een ander bestuurslid van SAP, Leo Apotheker, geeft aan dat alle zakelijke beslissingen twee keer overwogen worden en dat de hele IT hieronder te leiden heeft. Zowel de uitgaven aan hardware, netwerkproducten en andere softwareproducten zijn erdoor getroffen.

SAP zorgde ook op de beurs voor een hoop opschudding. SAP’s aandeel daalde namelijk met zestien procent, wat neerkomt op de sterkste daling in twaalf jaar. Andere technologie bedrijven zijn ook getroffen. Dit zijn onder andere Oracle, Microsoft, Cisco, EMC en IBM.